Święto pączka
Tłusty czwartek dla cukierników z regionu jest najbardziej pracowitym dniem w całym roku. 
Ile pączków zje potencjalny Kowalski podczas słodkiego obżarstwa?  Gdzie tkwi sekret wytworzenia pięknego, puszystego i tłustego pączka - opowiada Rafał Mrugała - właściciel największej cukierni w Jeleniej Górze
 - Aby pączek był duży i smaczny mamy specjalna recepturę, specjalistyczne maszyny oraz odrobinę tajemnicy np. Nadzienie z róży, marmolady owocowej, malinowej, nugatowej, budyniu oraz ajerkoniakiem 
Najważniejszym argumentem, że nasze paczki SA najlepsze jest fakt iż nie używamy żadnych ulepszaczy. 
 Jeden pączek kryje w sobie około 378 kalorii a co zrobić, aby zbić warstwę tłuszczyku...
Aby spalić jednego pączka trzeba AKTYWNIE: 25 minut pływać, 2 godziny robić makijaż, 4 godziny sprzątać pokój, Elżbieta Kopczyńska z Fitness Centem Maraton  - poleca inne sposoby. 
- Należy ćwiczyć systematycznie, a przede wszystkim wytrwale. Jednego pączka spalimy w przeciągu niecałej godizny ćwiczenia bardzo solidnie na siłowni, stepp oraz aerobik. 
Najlepsza metoda jest niejedzenie pączków. 
Ale kto by tego dnia nie zjadłby, chociaż jednego tłustego i smacznego pączusia.  
Karolina
 Tomasz Żukiewicz
 Leszek Wrotniewski
 Konrad Rydzewski
 Rafał Piotr Szymański
 Kazimierz Piotrowski
 Hubert Papaj
 Wojciech Leszczyk
 Maciej Lercher
 Paweł Kucharski
 Oliwer Kubicki
 Jacek Jakubiec
 Paweł Gluza
 Wojciech Chadży