Święto pączka
Tłusty czwartek dla cukierników z regionu jest najbardziej pracowitym dniem w całym roku.
Ile pączków zje potencjalny Kowalski podczas słodkiego obżarstwa? Gdzie tkwi sekret wytworzenia pięknego, puszystego i tłustego pączka - opowiada Rafał Mrugała - właściciel największej cukierni w Jeleniej Górze
- Aby pączek był duży i smaczny mamy specjalna recepturę, specjalistyczne maszyny oraz odrobinę tajemnicy np. Nadzienie z róży, marmolady owocowej, malinowej, nugatowej, budyniu oraz ajerkoniakiem
Najważniejszym argumentem, że nasze paczki SA najlepsze jest fakt iż nie używamy żadnych ulepszaczy.
Jeden pączek kryje w sobie około 378 kalorii a co zrobić, aby zbić warstwę tłuszczyku...
Aby spalić jednego pączka trzeba AKTYWNIE: 25 minut pływać, 2 godziny robić makijaż, 4 godziny sprzątać pokój, Elżbieta Kopczyńska z Fitness Centem Maraton - poleca inne sposoby.
- Należy ćwiczyć systematycznie, a przede wszystkim wytrwale. Jednego pączka spalimy w przeciągu niecałej godizny ćwiczenia bardzo solidnie na siłowni, stepp oraz aerobik.
Najlepsza metoda jest niejedzenie pączków.
Ale kto by tego dnia nie zjadłby, chociaż jednego tłustego i smacznego pączusia.
Karolina