Wytwarzasz żywność lub rękodzieło? Masz ostatnią szansę na bezpłatną promocję
Za 3 dni kończą się zapisy na 13. Wystawę Produktów Regionalnych "Wyprodukowano pod Śnieżką", która odbędzie się w Jeleniej Górze na początku września. Mogą w niej uczestniczyć producenci żywności i rękodzielnicy polsko-czeskiego pogranicza.
- Zapisało się już 80 wystawców, głównie z Polski, ale są również Czesi - mówi Piotr Miedziński, prezes Karkonoskiej Agencji Rozwoju Regionalnego, organizator wystawy. - Oprócz miodów i wędlin, pierników, syropów ziołowych, serów kozich i domowych jabłeczników, będzie sporo szkła ozdobnego, rzeźb, biżuterii odzieży i... chałwy lnianej, która otwiera długą listę niespodzianek wystawy - dodaje prezes KARR.
Rzeczywiście, zarejestrowani wystawcy zaskakują oryginalnością prezentowanych produktów. Będzie można kupić jogurt kozi z pyłkiem pszczelim (Łomnica), naturalne poduszki z gryki, orkiszu i ziół (Mirsk), syropy produkowane wedle receptury jezuity Josefa Kamela (Dvůr Králové) oraz wiele innych przysmaków
i przedmiotów niespotykanych w zwykłych sklepach.
Dla chętnych do udziału jest jeszcze szansa. Nowi wystawcy, którzy zapiszą się przez stronę www.karr.pl, mogą liczyć na bezpłatne miejsce na stoisko z dostępem do energii elektrycznej. W ramach imprezy zostanie wybrany Najciekawszy Produkt Karkonoski oraz Karkonoski Produkt Spożywczy. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrody - Jelonki Karkonoskie. Tempo wystawie nadadzą: Kowarska Orkiestra Rozrywkowa i czeski zespół Dixieland Old Star. Warto się spieszyć z rejestracją, bo kończy się ona już 20 sierpnia (czwartek).
Maja Nowak / KARR S.A.